Kurs damastuppsättning

Endagskurs.   Uppsättning i dragrustning med drälltrissor

Att sätta upp väv i en dragrustning behöver inte vara så svårt som man kanske tror. Vi går noggrant igenom hur det går till och du får själv göra alla praktiska moment i uppsättningen för att klara det sen när du kommer hem. Du får också med dig några papper med alla moment i arbetsgången nerskrivna som stöd för minnet. Du lär dig alltså grunderna för att komma igång.

Kursen passar även för de som vävt lite damast förut men tycker det är svårt att få bra skäl. Vi går igenom “hur” och “varför” så att man bättre lär sig förstå hur vävstolen fungerar.

Vävstolen vi jobbar i under kursen sätter vi upp med drälltrissor men vi kan gå igenom hur man sätter upp med kontramarschen också.

I mån av tid och intresse kan vi visa hur man sätter upp harneskkombinationen.

Förkunskaper: Du ska kunna sätta upp en vanlig väv.

Tidpunkt: Kursen omfattar en dag. Skicka ett mail om ungefär när du vill komma så får du några datum att välja på. Kurserna pågår då och då hela året.

Boende ordnar du enklast genom att boka på  http://www.booking.com/sunne Ex Prostgården är lugnt och bra boende på promenadavstånd från vävboden.

Vävboden ligger ett par hundra meter från järnvägsstationen. Om du bokar ett boende som är lite längre bort så hör du av dig så försöker vi hjälpa till med skjuts

Translate »